Elena Kaliská naberá kondíciu na olympijskú sezónu

11.01.2012 Liptovský Mikuláš

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ 11. januára (WEBNOVINY) - Dvojnásobná olympijská víťazka vo vodnom slalome Elena Kaliská pomaly finišuje s kondičnou prípravou na nadchádzajúcu sezónu, ktorá má magický prívlastok olympijská.

"Minulý týždeň som bola na sústredení v Štrbskom Plese. Využívala som predovšetkým dobré podmienky na bežecké lyžovanie, pridávala som k tomu telocvičňu, posilňovňu. Tento týždeň som doma v Liptovskom Mikuláši. Chodím do miestneho bazéna plávať a už aj pádlovať. V sobotu odchádzam na posledné sústredenie do lyžiarskeho strediska Králiky pri Banskej Bystrici a potom 24. januára odlietam na dva mesiace do Austrálie," zosumarizovala najdôležitejšie fakty skúsená, čoskoro 40-ročná (nar. 19. januára 1972) rodáčka zo Zvolena.

V príprave doteraz spĺňa všetko, čo si so svojím trénerom Petrom Mrázom naplánovala. "Drží mi zdravie, z toho mám radosť. Zatiaľ som nemusela z tréningov nič vypustiť pre chorobu či zranenie. Teším sa na sústredenie v Králikoch, nebola som tam niekoľko rokov. Nebudem tam mať síce k dispozícii telocvičňu, ale lyžiarske bežecké trate sú tam vraj výborné," pokračovala Elena Kaliská.

Hokej zatiaľ vypustila

Hokej, ktorý bol tradičnou súčasťou jej zimnej kondičnej prípravy a v drese HK OSY Spišská Nová Ves sa pred dvoma rokmi stala dokonca aj majsterkou Slovenska, tentoraz zo svojho programu vypustila.

"Raz som si ho zahrala na tréningu, ale to bola naozaj iba výnimka. Nechcem pokúšať osud. Je tam predsa len vyššia pravdepodobnosť zranenia a to určite nepotrebujem," vysvetľovala jedna z historicky najúspešnejších svetových vodných slalomárok.

V utorok 24. januára odlieta na tradičné sústredenie do austrálskeho Penrithu. "Budem tam viac ako dva mesiace, návrat mám naplánovaný až na 28. marca. Sezóna bude nesmierne náročná, začína sa zavčasu a ja chcem byť od jej začiatku pripravená," uzavrela Elena Kaliská.
 

Vyberte región